Deníček 17: NFL 2 (NY Jets vs Miami Dolphins) a Chinatown

Neděle 16. září. Ráďa vstává po půl osmé, aby přeparkoval auto. Pod oknama hotelu se běží půlmaraton a bude část ulic zavřená a my ho zrovna dneska potřebujeme. Kupuje i snídani a pak se mě snaží probudit. Bohužel se mu to povedlo. Ale má pravdu, musím zmobilizovat síly. Dneska nás čeká návštěva NFL číslo 2. NY Jets vs Miami Dolphins. Pikantní na tom je, že jsou to naši divizní rivalové, tak si ani nemůžeme vzít nová trika. Zbili by nás oba fanouškovské tábory. 🙂

Bart tentokrát doráží za námi. Metlife Stadium je na naší straně města. Cesta je oproti výletu na Gillette pohoda. Průser je na parkovišti, které je totálně neorganizované a trvá nám přes 20 minut najít místo. Nakonec ale bylo v luxusní VIP zóně asi tak dva kroky od stadionu samotného.

Na parkovišti je stejný obrázek jako minulý týden. Všichni grilují, hrají hry. Jen tentokrát není dav tmavě modrý, ale zelený. Všichni jsou v pohodě, usměvaví a baví se.

Do téhle budovy narvou těch lidí ještě víc než u Pats. Celková kapacita je 82 500. Působí úžasně, uzavřeně, jako kompaktní dav lidí. Dostáváme mávátko NY Jets, obcházíme stadion. Obídek. Pak se pokoušíme si koupit pivo. Nejdřív nechtějí 3 prodat samotnému Ráďovi a musí dokládat, že je to opravdu pro tři lidi. A pak se jim nelíbí české pasy, a tak poprvé v životě vyplňujeme formuláře na to, abychom si mohli dát alkohol. To je ve 33+ letech dobrej výkon. Každé pivo a všechny jsou moc dobré.

Čas na hru. Povinně fandíme Jets, mám na ně vsazeno. 🙂 No nezadařilo se. Jinak hra byla celá taková nic moc. Domácí naházeno a naběháno víc yardů, než soupeř, ale v koncovce byli bezzubí. Na Miami se zase pěkně koukalo, ale procházeli obranou jak nůž máslem, a tak se na hřišti moc neohřáli. Za to my jsme se upekli. 😀 Venku je 30 °C. Celou dobu se pražíme na sluníčku. Stín přišel asi na minutu díky jednomu mraku. Odcházím úplně spálená a jsme mokří jak myši. Za atmosféru 8/10, za hru 4/10.

 

Tentokrát jsme se nějak nesoustředili na to, kde vlastně parkujeme. Děláme rojnici a hledáme. 🙂 Jsem vítěz, což se mi moc nevyplatilo, protože to Ráďu přestalo bavit a auto si rozhoukal, když jsem u něj stála a volala mu, kde jsem. Dělá to celkem hukot. Výjezd z areálu je v pohodě. Usuzujeme, že je škoda takhle pěknej den odpískat tak brzy. Necháváme auto u hotelu. Já si jdu přehodit triko a namazat už spálenou kůži a jedeme na Manhattan.

První zastávka je World Trace Center a místní nákupní ráj, o kterém jsme my dva nevěděli!! Šesti patrová bestie plná kvalitních a pěkných věcí za rozumné ceny. Hledáme Bartovi kravatu na konferenci. Náhradu za ty zapomenuté doma. I tady jsme úspěšní. Bude to chlapec značkový Hilfiger za pár babek.

Vyhlašuju hladík. Napadne nás, že jsme ještě nestihli čínskou čtvrť. Je to asi 2x 10 minut pěšky (takovej nás inside joke. Pokaždé, když se zeptám, jak je to daleko, tak Ráďa říká 10 minut neomezeně krát). Zase se nějak omylem dostáváme k Brooklynskému mostu, ale tentokrát mě na něj nechtějí pustit. 🙂 Potkali jsme cestou i Ústavní soud. Další fakt pěkná budova.

Chinatown. U těhlech lokálních čtvrtí je hrozně zábavné pozorovat, jak se během jedné ulice změní úplně všechno. Cedule, domy, reklamy, lidi…jak kdybychom se teleportovali. Potkáváme ceduli na dim sumy a mně zasvítí očka, takže Ráďa hledá první dobrou knedlíčkárnu. Na lístku je asi 150 položek. Děláme si takový všehochuť. Knedlíčky, polívku i nějakou masovou směs. Knedlíčky super, polévka taky. Masová směs je kupodivu taková naše M12. (doplňte si jakýkoliv pokrm z našich čínských bister).

 

Lup a najednou je 9 večer, loučíme se u metra a každý se rozjíždíme svým směrem. My se pro změnu kocháme pohledem na noční Manhattan. Baví mě to moc. V hotelu ještě zapínáme poslední noční fotbalový zápas a vytuháváme. Zítra se rozloučíme na týden s Amerikou.

2 Comments

  1. 21th century, nebo tak nejak, ze? 🙂
    Jinak nocni New York je super, to bylo prvni, co jsem viděla a stale chodila s hlavou nahoru a kochala se 😀

    • Jojo, já to nějak z toho tvého vyprávění zmátla. Spletla jsem si to s jiným obchodem, kde jsme byli a ten mě moc nezaujal, ale tohle byla jiná liga. :-))
      Noční NY jsme lehce zazdili při tom prvním průletu, ale tentokrát jsme si to fakt užili. A mimochodem, pohled z NY na dolní Manhattan je naprosto úžasný!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.