Deníček 3: Zoo a Atlantic City

Dobré ráno. Stále v Americe hledám bez laktozovou variantu tak, jak jsem zvyklá v Čechách. Další pokus dopadl příšerně. :-)) Sladkokyselá hmota divného skupenství. Vyhazov. Ideální mazadlo na chleba je guacamole, i k snídani. Máváme Pentagonu, vedle kterého jsme celé dva dny bydleli. Ani z 18 patra nevynikl v celé kráse.

Dnešní hlavní lákadlo je Zoo ve Washingtonu. Malá a sympatická. Vstup je zdarma, platí se jen parkování 25 dolarů. Hned u psounů jsem pochopila, že dneska jsem fakt špatně technicky vybavená. Asi potřebuju novej objektiv!

Nejvíc nás bavila kropítka 😀 Opět vedro k padnutí. Přes 33 °C

Zvířata mají velké výběhy, máme z toho dobrý pocit. A i když je víkend a v zoo je hodně lidí, tak nemám dojem, že nám všichni šlapou po hlavách. Do našich TOP 3 bych ji nezařadila, ale do 10 se vejde. Především kvůli velikosti a menšímu počtu zvířat.

 

Hlavním hřebem dne jsou ale pandy. 🙂 Pro nás již tradičně. Přece jen jsme kolem nich postavili už dvě dovolené. Vídeň a USA 2016. Tentokrát celá rodinka lenošila a to prý 16 hodin denně jedí bambus. 🙂 Táta panda měl všechno dost na háku. A dream job? Rozhodně výzkum pand… :-)) Třeba v příštím životě.

 

Zbytek dne už je v plánu jen přejezd do Atlantic City. Kde se budeme zítra válet na pláži. V Atlantic Palace Suite. Hotel už je nový FAKT dlouho, i voňavější místa jsem zažila. Jako první věc vyrážíme sehnat nějaké jídlo. V hotelu není snídaně, ani restaurace. V prvním obchodě mají čerstvé jen 3 věci – 2 druhy jablek a přesně jednu limetku. Jdeme dál.  Přiznávám, že z tohohle místa žádné veselé pocity nemáme. Další obchod je jak hodně moc divný a podřadný penny. Čerstvých věcí taky moc nemají. Navíc se nám pokladní při placení skoro rozpláče, že před 15 minutama se střílelo o pár bloků dál, kde bydlí a že neví, jestli je máma v pořádku. Do hotelu jsme to pak vzali celkem poklusem a to máme hrozně uťapaný nohy.

Jako třešničku na závěr jdeme vařit a přitom se nám spustí požární hlásič. Prý má pokoj špatně udělanou ventilaci. Než dorazí technik, tak to pár minut moc „příjemného“ kvílení hlásiče. Prý se to děje pořád, jen nemáme větrat na chodbu, že by to vyklidilo celý hotel. FAJN! Opravil to tak, že hlásič vymontoval ze zdi a odnesl. Jak to teda máme vyvětrat už neprozradil, takže nám teď všechno voní po slanině.

Na konec dne se jdeme aspoň cournout po „kolonádě“ a smočit nohy do oceánu. Oceán je skvělý, kolonáda je jeden velkej bizár. V pomyslném žebříčku VEGAS…………………………………Reno…..Atlantic City.

Ani wifi tu nejde. V noci ještě uploaduju článek dole na recepci. Jinde smůla.

Ale výhled na moře tu máme moc pěkný. A maminky, nebojte, jsme v pořádku. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.